ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΕΣ ΝΑΤΡΙΟ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | Διατίθεται σε μπιτόνια των 30 L ~ 36 kg, σε παλετοδεξαμενές των 1000 L ~ 1200 kg ή σε βυτιοφόρο όχημα έως 25 τόνους.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ | Η αποθήκευση του διαλύματος θα πρέπει να γίνει σε δροσερό μέρος και σε δεξαμενές ανθεκτικές στη διάβρωση, πλαστικά PVC, PE, PP, PVDF ή από πολυεστέρα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην διακίνηση και αποθήκευση του υλικού κατά τους καλοκαιρινούς διότι οι υψηλές θερμοκρασία το επηρεάζουν δραστικά, μειώνοντας την περιεκτικότητα του, με συνέπεια την μείωση της αποτελεσματικότητας του.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ | Ανταποκρίνεται στον Κανονισμό (EK) αριθ. 1907/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την καταχώριση, την αξιολόγηση, την αδειοδότηση και τους περιορισμούς των χημικών προϊόντων (REACH) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο κανονισμό ΕΝ 901. Ανταποκρίνεται στον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 528/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Μαΐου 2012 σχετικά με τη διάθεση στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων. Η FERI – TRI διαθέτει άδεια εισαγωγής και διακίνησης υποχλωριώδους νατρίου στην ελληνική αγορά από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Πρόκειται για οργανικά προϊόντα με μεγάλο μοριακό βάρος με βάση το πολυακρυλαμίδιο, τα οποία είναι πλήρως διαλυτά στο νερό. Χρησιμοποιούνται σαν βοηθητικά κροκιδωτικά στις διεργασίες:
– Κροκίδωση κολλοειδών αιωρημάτων.
– Διαύγαση απόνερων και λυμάτων.
– Αφυδάτωση της λάσπης.
– Αποχρωματισμός απόνερων κ.α..
Ανάλογα με το αν το ηλεκτρικό φορτίο των πολυηλεκτρολυτών, όταν αυτοί προστίθενται στο νερό, είναι αρνητικό, θετικό, ή ουδέτερο, οι πολυηλεκτρολύτες ταξινομούνται ως ανιονικοί, κατιονικοί και μη ιονικοί.
Οι πολυηλεκτρολύτες δρουν ως κροκιδωτικά, που εξουδετερώνουν ή μειώνουν το φορτίο των σωματιδίων του υγρού αποβλήτου. Επειδή τα σωματίδια στα υγρά απόβλητα είναι συνήθως φορτισμένα θετικά (μια και τα κύρια κροκιδωτικά που χρησιμοποιούνται είναι τα άλατα του σιδήρου ή του αργιλίου), χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό ανιονικοί πολυηλεκτρολύτες. Για να επιτευχθεί η εξουδετέρωση του φορτίου, οι πολυηλεκτρολύτες πρέπει να προσροφηθούν στην επιφάνεια των σωματιδίων (κροκίδωση φλόκων). Προϋπόθεση όμως για σωστή προσρόφηση των πολυμερών στα κολλοειδή σωματίδια, είναι η επαρκής και έντονη ανάμιξη.
Πολυμερή που είναι ανιονικά και μη-ιονικά προσκολλώνται σε έναν αριθμό θέσεων προσρόφησης στην επιφάνεια των σωματιδίων, που βρίσκονται στα υγρά απόβλητα. Όταν ένα ή περισσότερα σωματίδια προσκολλώνται κατά μήκος του ίδιου πολυμερούς σχηματίζεται μια γέφυρα. Τα γεφυρωμένα σωματίδια συνδέονται με άλλα γεφυρωμένα σωματίδια κατά τη διαδικασία της συσσωμάτωσης και έτσι απομακρύνονται εύκολα με καθίζηση.
Η έγχυση των διαλυμάτων του πολυηλεκτρολύτη σε νερό ή σε λάσπη γίνεται σε σημείο όπου είναι εγγυημένος ο έντονος στροβιλισμός ώστε η ανάμειξη να είναι η καλύτερη δυνατή. Αν η ανάμιξη είναι ανεπαρκής, το πολυμερές θα “αναδιπλωθεί” και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό.
ΧΗΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ | NaClO
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ | SODIUM HYPOCHLORITE
ΤΥΠΙΚΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ | ≥12 % w/w ( as free chlorine)
ΕΙΔΟΥΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΤΥΠΟΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ